Ukishop

Tietoa projektista

Toteutus Nettisivut, verkkokauppa

Kuvaus projektista

Vuoden 2022 alussa aloitettiin projekti Uudenkaupungin Yrittäjät ry:n kanssa, jossa tarkoituksena oli luoda paikallisille yrittäjille yhteinen, matalan kynnyksen verkkokauppa, jonka nimeksi muodostui Ukishop.

Ukishopista oli olemassa jo sen edeltävä versio, nimeltään UkiApp, jota lähdettiin kehittämään. Alkuperäisenä ideana oli siis tarjota yrittäjille ja yhdistyksille ns. monikauppiasjärjestelmä eli verkkokauppa, jossa useampi kauppias voisi myydä tuotteitaan. Vanha pohja oli kuitenkin tähän tarkoitukseen hyvin kankea ja sen räätälöiminen oli lähes mahdotonta. Vanha pohja vaihdettiin WooCommerceen, johon luotiin monikauppiasympäristö ja kun vielä maksupalveluntarjoaja Paytrail ryhtyi samoihin aikoihin tarjoamaan uutta Shop-in-shop -palvelupakettiaan, saatiin uusi pohja hyvin helppokäyttöiseksi ja joustavaksi.

Uuden pohjan myötä verkkokaupan käyttö on kauppiaille äärimmäisen helppoa. Jokainen kauppias saa oman kauppiaspaneelinsa, jossa tuotteiden ja tilausten käsittely onnistuu kätevästi. Shop-in-shop -palvelun avulla rahojen tilitykset kohdistuvat kunkin kauppiaan omalle tilille. Kauppiaspaneelista kauppias pystyy myös kätevästi valitsemaan toimitustavat ja tulostamaan tarvittavat pakettitarrat.

Alusta sopii siis erityisesti yrityksille ja yhdistyksille, joilla ei ole rahkeita perustaa omaa verkkokauppaa. Ukishop tarjoaa helpon ja matalan kynnyksen verkkokauppiaaksi ryhtymiselle.